Žodžiai sau


Nuo mažens rinkau man patikusias citatas ir užrašydavau jas dienoraštyje. Arba ant popierinės TV programos, jei koks Telemundo Presenta veikėjas skeldavo išmintį. Na, kąą? Rimtai, jie kartais ir teisingų dalykų pasakydavo :)
Ir dabar tų citatų aplink mane visur pilna: darbe aplink kompiuterį ir telefoną ant spalvotų lapelių, namie ant čekių ir šiaip popiergalių, ant sąsiuvinių nugarėlių, ant kambario sienos, nebaigtuose rašyti Wordo dokumentuose. Jų yra net spintoje! 
Tad pasidalinsiu keliomis atrastomis mintimis, kurios man ir šiandien vis dar aktualios, kurių vis dar mokausi:

  • Kiti egzistuoja tik tiek, kiek tu jiems leidi būti. Ir tik tokie, kokiems tu leidi būti. Kiti negali mūsų nei įskaudinti, nei įžeisti, jei patys savyje nesame tam paruošę derlingos dirvos. (Ivanauskaitė J. Agnijos magija. Vilnius: Tyto Alba. 2006 P.147)
  • Visa ko pagrindas yra vienas ir tas pats – laimė. Išminčiai iš rytų sako, kad meilė (laimės sinonimas) yra pati gyvybė, kuri suteikia gyvastį mūsų kūnui. Juokinga, nes ieškom išorėje savo paties esmės – laimės. Ji taip arti, kad net neįmanoma nupasakoti. (iš GyvenimoRytas.lt)
  • Niekad neik į kompromisą su savim. Daryk tai, kas tau nekelia jokių abejonių. Daryk tai, kas tau labai patinka, būtent tai, ko tu labai nori.
  • Situacijos patyrimas priklauso nuo atstumo. Jei tau pasidaro pernelyg painu – atsitrauk, kad matytum bendrą vaizdą, o jei trūksta gylio ir aiškumo – pažvelk iš arčiau, kad pamatytum iš ko tai sudaryta. Kartais iš arti gali atrodyti gražiau nei iš toli ir atvirkščiai.
  • Neįmanoma priversti, kad kas nors būtų tuo, kuo jis nėra. (Parmenido (apie 540-480 pr. Kr.) tapatybės dėsnis)
  • Mylėti - tai mokytis šokio žingsnių. Mylėtis - tai šokti tą šokį. (Estes, Clarissa Pinkola. Bėgančios su vilkais. Vilnius: Alma littera. 2005, 210p.)
  • Be klaidų neįmanoma gyventi. Nieko tokio nukristi. Daug baisiau - nenorėti atsikelti. (Sigutės Ach vyras Arvydas)
Nuotraukoje Marina Abramovič (performansas ir kūno menas) :

Komentarai

Populiarūs įrašai