Rudeniška gatvės mada Paryžiuje

Ruduo...
Ruduo ruduo ruduo. Mėgstu jį. Nekamuoja manęs jokios rudeninės depresijos. Man patinka, kai reikia traukti iš spintos megztukus, šalikus, šiltesnius batus. Patinka ir kai bėgant į autobuso stotelę, virsta garų debesėliai iš burnos, kai šalikas vos spėja paskui tave, o pirštines vis dar nešiesi rankoje, nes ir jų nesuspėjai užsimauti :) Aplink tiek spalvų, tiek gaivaus, skaidraus oro!

Peržvelgiau Harpers Bazzaro "C'EST CHIC: STYLE FROM PARIS" ir atrinkau šiandien labiausiai akį traukiančius.
Pirmas derinys: Liya Kebede - faktūriškumas. Juodas švarkas, ant kurio, rodos, atsispindi visi rudeniškos prieblandos minkšti šešėliai, tik tvarkingai suausti medžiagoje. Baltas pamušalas - kontrastuoja, sukuria amžinai madingą juoda-balta derinį. Maža detalė, kuri rūbui suteikia išskirtinumo ir prabangos įspūdį. Griežta ir šalta balta, matoma tik švarko savininkei, jaukiai apglunda jos pečius ir liauną liemenį. Balta apykaklė visiškai tokio pačio atspalvio kaip ir marškinėliai, tad nepaprastai organiškai dera su jais.  Taip pat susišaukia su odinėmis, šiek tiek blizgios gyvatės rašto kelnėmis. Šios sugriauna įvaizdžio griežtumą ir įneša ekstravagancijos. Šios kelnės - kaip antra oda, noras atsinaujinti, pasikeisti. Man rudenį tai ypač aktualu. Daugumai šis noras prabunda pavasarį, o man - rudenį. Norisi keistis kartu su gamta, sluoksniuotis. Va taip imti ir užsidėti naują, raštuotą, sodrią, įdomią "odą" :) Aulinukai - žemiškos tamsiai rudos spalvos suteikia stabilumo, derinį įrėmina, suteikia jam pagrindą. Jų versta oda - minkštumo, o kulniukai, pabrėžia jog ta Nauja Rudens stiliaus Gyvatė - Moteris :) Ir galiausiai, visą derinį užbaigianti ir aprašytus akcentus savy talpinanti rankinė: mažutė, "kūdutė", juoda ir ornamentuota. Net ir ją norisi pačiupinėti, paliesti lygų juodos odos paviršių, patyrinėti baltos spalvos gyslas :)
Antras puikus eksponatas: lengvumas. Ši suknia kaip odė moteriškai drąsai, energijai, entuziazmui, maksimalizmui ir optimizmui (tikiu, kad tai vis dar neišnykusi savybė). Medžio tošies raštas ir vėjyje besiplaikstantis lengvas permatomas audinys... Niekada neatkreipiau dėmesio, kad ruduo gali žavėti ne tik spalvotais lapais, bet ir plikų, pilkų medžių kamienais. Perregimas audinys traukia žvilgsnį, provokuoja tyrinėti moters kūną, jo linkius ir vingius. Raukinių apykaklė, papuošta kaspinu atspindi moterišką norą puoštis, kartais net tampant dailia, spurdančia dovanėle kažkam :) Paprasta pilka, aiškių formų rankinė stabdo nesutramdomą vėjo jėgą. Tačiau tvirčiausiai atrodo suvarstomi, militaristinio stiliaus aulinukai. Tai puikiai kontrastuoja su lengvumu. Tai šio derinio bazė, tvirtas pagrindas. Be batų, moeriškąjį pradą atsveria ir vyriško stiliaus plieninis laikrodis. Juodos Bembio akys, juodi nagučiai kaip cinamonas, barstomas ant obuolių pyrago :)
Raudona. Ir veik viskas tuo pasakyta. Neapsieisime nei vieną rudenį be šios ryškios, ugningą moterį reprezentuojančios spalvos. O šis lietpaltukas!! Kokia nugara! Koks netradicinis sprendimas - kaklą apsaugoti priglundančia stačia apykakle, o nugarą atverti praeivių žvilgsniams ir šaltam rudenio vėjui. Žinoma, Paryžiaus gatvėse dar ne taip šalta, na bet kalendorius juk skelbia, jog jau ruduo, o močiutės ir senelės primena rudeniškos aprangos taisykles :) Kaip smagu, kad dizaineriai joms nepaklūsta! Prie paltuko, kuris labiau primena suknelę, puikiai dera jei nekystu Dior basonkės ir poparto rankinė :) Juk stilius - tai žaidimas. Žaidimas, kviečiantis išlaisvinti vaizduotę. Šį derinuką pavadinčiau Raudona princesė: pūstas sijonas, vos vos pasidraikęs balerinos kuodukas, elegantiškos basutės iš plonų dirželių ir cukraus vatos atspalvio rankinukas!! Mua :*

Ketvirtasis outfitas - be galo stiligos moters Hedvig Sagfjord Opshaug, ant pečių užsimetusios Burberry Prorsum, o į parankę įsikibusi Saint Laurent ridikiuliui. Vėl žemiškos, šiltos spalvos: juodos ir smėlinės spalvos derinys atsikartoja skraistėje/švarke ir balerinkose. Vienur tai lapų ornamentai, o kitur juodas, griežtas kaspinėlis. Juos jungia paprasti, aptempti džinsai. O vyšnaitė ant pyragėlio - SL rankinė. Ryškiai raudona, auksinėmis raidėmis. Žiū, toks mažas daiktelis, o taip ir traukia šio paveikslėlio rėmuose beklaidžiojantį žvilgsnį ir suvalgo labai jau didelę porciją dėmesio. Galiausiai, paprasta palaidų plaukų šukuosena, juodi akiniai nuo saulės, auksinė apyrankė ant kojos (kaip reikėtų sakyti kitaip? Apykojė??), telefonas delne - taip ir užbaigiamas šis skubančios, kiek valiūkiškos, drąsios, energingos, tačiau šiltos moters įvaizdis :)


Penktasis derinys - Kristalai. Gal kiek perkrautas, gana sunkus derinys, bet kažkaip vis tiek įsimintinas. Per platus, per ilgas, per minkštas paltas, akmenukų žėrėjimas, masyvūs stiklo karoliai aplink riešą, tigrinės suvarstomos gladiatoriaus stiliaus basutės, laisvos odinės kelnės, cat eye formos akiniai ir galiausiai nuostabus, tobulai čia tinkantis žaviai mažutis rakinukas. Man jis toks, a la tarpukario Lietuvos stilingos moterytės, žengiančios Kauno Laisvės alėjos grindiniu,. stiliuką primena :) Bet kaip sakiau, čia kažko trūksta, tai daugiau nieko ir nesakysiu.

Prieš paskutinis derinukas - Skara. (Nors Harpers Bazzare tai įvardijama kaip: Burberry Prorsum coat.) Buvau primiršus kaip didelė skara gali pakeisti visą derinį. Suknelė, nešvari alyvinė, joje besisūpuojančios ryškesnės gėlės, juodais kontūrais, ir basutės, aukštakulnės, plonyčiais kulniukais ir siauriais dirželiais, atrodo nieko daugiau ir netrūksta. Tačiau ši bohemiška (dėl akinių rėmelio) šviesiaplaukė pasirenka tvarkingam deriniui įpūsti žaismingumo. Vietoj švelnaus romantiško, gėlėmis vilnijančio totaliai moteriško įvaizdžio, ji pasirenka toliau ryškinti hipišką įvaizdį. Ir su šia užduotimi puikiai susitvarko didžiulė skara, marginta geometrizuotais lyg vaikiška ranka pieštais raštais. Skarą suvaldo ir ribas sukuria siauras dirželis. Šįkart jis nėra akcentas, jis atlieka praktinę funkciją. Draugiškas tas dirželis, jis visai nesiekia paveržti dėmesio iš mūsų pasakojimo herojės - skaros :)

Galiausiai, Tina Leung. Jos derinys - Taškas. Taškas ir išvada šiam straipsniui. Moteriškumo suvaldymas, jo neprarandant. Juodas kombinezonas tokiomis plačiomis kelšnėmis, jog iš stovėsenos ir tinkamo kadro labiau primena suknelę. Šis monumentalus derinys žavi savo paprastumu ir tinkamų detalių parinkimu. Nors jau savaime žvilgsnį traukia vienos spalvos komplektai, tačiau čia, iš juodos spalvos gelmių išryškėja raudonos, ryškios moters lūpos. Nuo jų žvilgsnis keliauja link vyriško švarko atlapų ir gilią, moteriškus privalumus išryškinančią iškirptę. Po to žvilgsnis keliauja link likusių detalių: laibo liemens, akcentuojamo dirželiu. Galiausiai, jo sagtis susišaukia su apyrankių ir rankinės užsegimo metaliniais atspindžiais. Šukuosena - neįsivaizduoju labiau tinkamesnės! Šį dualistinį derinį atkartoja ir plaukų kirpimas: vienas galvos šonas skustas, kitas išraitytas holivudinėmis garbanomis. Puiki pusiausvyra, tarsi tobulas IN ir JAN santykis. Tai šiuolaikinės moters paveikslas - ambicingos, savarankiškos, sugebančios pakovoti už save, tačiau viduje - raudonomis papūstomis lūpytėmis vienplaukės valiūkės :) Mat kokie galingi moteriški akcentai, jie apraizgo visą vyrišką įvaizdį ir pateikia nūdienos moters paveikslą. Kodėl jis toks? Kodėl arčiausiai kūno, odos norisi jausti vyriškus drabužus? Na, bet nenuklyskime į froidizmą :D

P.S. Kad rudenį ir jūs pamiltumėte, pasiklausom puikios melodijos:

Komentarai

Populiarūs įrašai