Ką reiškia žodis "žavinga" ir ar matėt filmą?

Labutis :) O mano šiandien nuotaika puiki :) Gal kad rytas buvo labai vykęs. Gražų, paprastą ir tokį linksmą vaikinuką sutikau. Po to šokinėjau per šlapius, prie šaligatvio plytelių prilipusius rudai oranžinius lapus. Aišku, pavėlavau į darbą, bet kas nevėluoja :D Ššš, neišsiduokit! O šiaip aš apie sąvokas ir apibrėžimus.




Žodis žavinga dažnai nuvertinamas. Aš jį vartoju norėdama apibrėžti kažką tokio nepaprasto, patrauklaus, kartu net jaudinančio. Tad jis kaip tik tinkamas apibrėžti dviems pagyvenusioms senjoritoms, kurias šiandien mačiau viešajame transporte. Jos buvo nepaprastai šiuolaikiškos: pirmiausia, atsipalaidavusios ir savimi pasitikinčios. Antra, kaip kokios paauglės linksmai tarpusavyje klegėjo apie gyvenimą, keliones, draugus ir šventines vakarienes, o ne apie daktarus, blogą valdžią ar per greitai pasibaigiančias akcijas Maximose ir Norfose. Trečia, jų stilius taip pat buvo netradicinis eilinėms bobutėms. Arba dar blogiau, - "mėlyniesiems banginiams" autobusuose. (Mėlynieji autobusų banginiai - ne tai kad drąsios, o jau įžūlios storos babcės, kurios šluoja viską, kas pasitaiko jų kelyje, dar ir apšaukia, kad maišaisi po kojų. Tada atsisėda ant dviejų sėdynių, nes šikna ant vienos jau nebetelpa, o terbas pasideda ant kėdžių priešais save. Ir dar jos dvelkia aštriai, tolimą jaunystę menančiais parfumais, arba tiesiog natūraliu pakankamai neprižiūrėtos senatvės kvapeliu.)



Grįžkime į mūsų jaukų pasakojimą apie pasigėrėjimą keliančias moteriškes ir jų stilių. Jų derinai man pasirodė neeiliniai ne todėl, kad būtų akį rėžiantys arba tokie eklektiški, sedėtingi ir koliažiniai kaip kad pavyzdžiui Iris Apfel, tačiau nepaprastai gerai apgalvoti. Žavu tai, kad jos sugebėjo mados tendencijos pritaikyti savo amžiui. Vienos ryškiai geltonas paltinės medžiagos švarkas ir gero sukirpimo juodos kelnės, kitos - minimalistinis pilkas laisvas megztukas ir ilgas pakabukas su masyvia gintaro akimi, atrodė nepaprastai skoningai ir subtiliai. Tad padariau išvadą, jog gebėjimas stilingai rengtis, yra asmenybės charizmos indikatorius. Dar nesutikau nei vieno stilingo žmogaus, kuris būtų nuobodus, nepasitikintis savimi ar negebantis džiaugtis paprastais dalykais ir pačiu gyvenimu. Tad man stilius = asmenybė. Nepakartojama, viena tokia, tačiau tuo pačiu savy talpinanti ir tokius epitetus: laiminga, savimi pasitikinti, draugiška, aistringa ir gyvybinga!
Sorry, nespėjau jų užfiksuoti, nes skubėjau užsirašyti šį minčių srautą. Mua! :* Persimetam dramatiškai šaliką per petį ir įsisukam į rudenio vėjus gatvėse! ;)



P.S. Liečiant temą apie madą ir stilių vyresniame amžiuje, galbūt kažkas jau matė arba žino per kur būtų įmanoma nemokamai pamatyti/pasisiųsti filmą "ADVANCED STYLE"? ;) Labai intriguoja mane šis filmas :)


Komentarai

Populiarūs įrašai