Detalės ir dalykai. Rudeniui.

Sveiki!!
Kokia chaotiška diena šiandien! Daug darbų-darbelių, reikalų-reikaliukų, bet ir tokių dienų reikia. Taip sunkiau, bet įdomiau! Vis dėlto, taip ilgai ir koncentruotai besėdint prie kompo, jau net įmanoma užmiršti, koks nepaprastai gražus šiandien buvo rytas. Minkštas ir saldus rudenio vėjas, dar nevisai įsišvietusi saulė, sunkūs debesai, tingėję pakilti aukštėliau, ir snaudžiantys lapai, žaliame klampiame žolės kilime. Patinka man rudenio žolė; tokia pasitaršiusi, kiek pasipūtusi, nes daugiau šiais metais jos niekas nebepjaus. Atrodo, ji taip ir laukia praeivių pėdų, kad galėtų sugerti žingsnius, įtraukti juos į save :)
O žolės takus saugo medžiai. Kaštonai. Aptekinti variu ir tokius lapus barstantys, kartu su žemėn bumsinčiais slidžiais raudonmedžio karoliukais. Kokią moterį tokie kaštonai norėtų sutikti?
Kokią aš įsivaizduoju rudens stiliaus moterį, klaidžiojančią pilkais miesto šaligatviais, o gal kartais ir į tą žolę įbrendančią? Neabejotinai, spalvotą, lengvą ir jaukią.
DETALĖ NR. 1 - SODRIOS MARGOS SPALVOS.
Margumynai, gėlių raštai, ir juos išryškinantis juodas fonas, sukuria dėmesį patraukiantį įvaizdį. Asimetriškas suknios kirpimas (priekis paliktas trumpesnis už uodegą - tikra fazanė, ar ne? :) ) ir uždari aulinukai iki kauliukų, - tai argi ne grAžios šios moters laibos stirnaitės kojos?!! Taip, taip, ir aš pati gėriuosi moteriško seksualumo reprezentantais ;D Tobulas šis derinys! Kaip gerai jį užbaigia šviesus, smėlinės spalvos paltukas: pasteliniai barokinių gėlių atspindžiai atrodo virpa, skamba ore - visą jų šviesą iš juodos medžiagos būtent paltukas ir ištraukia. Galiausiai, desertui, pasigardžiavimui - obuoliukas! Koks mergiotiškas, net princesiškas, šis delninukas.. Irgi pastelinis, kurio žalsvas atspalvis nesunkiai įžvelgiamas lengvose suknelės klostėse :) Koks gražus, moteriškas, vitališkas ruduo gali būti ;)

DETALĖ NR. 2 - JUODA KOŽA. Pavyzdžiui, juoda odinė striukė ir šalia jos derinami išskirtinai moters aprangai būdingi balti nėriniai. Kontrastas. Vyriška - moteriška. Grubu - saldu. Juoda - balta. Sunku - lengva. Atrodo, ką tik apibūdinau, koks gyvenimas kiekvienam iš mūsų esti. Moteriškumas, ypač šiais laikais, pats patraukliausias, kuomet atskleistas, per vyriškos atributikos detales. Kokia moteris, toks jos ir įvaizdis. Subtili, moteriška, gaivališka energija transformavosi į žymiai agresyvesnės, aiškiai apsibrėžusios savo asmenybės ribas, moters įvaizdį. Visa laimė, jog nėriniai išduoda, kažkur tebeslypinčią mielą koketę. O jų baltam ažūriškumui kompaniją palaiko pilkos basutės, tvirtai suvarstytos raišteliais :)
DETALĖ NR. 3 - ŽALIA SPALVA. Alyvuogių, agurkų, žolės, smaragdų - sodrios, rudeniškos spalvos. Žalia gana nepretenzinga, prie jos lengvai dera įvairūs atspalviai. Pavyzdžiui, mėlyni džinsai ir balti marškiniai, pilka rankinė ir žili plaukai. Gyvybingos, stilingos, jaunatviškos moters įvaizdis. Žinoma, galima ir vien paltuku žavėtis - jo puikus minimalistinis sukirpimas su išryškintais kišeniais. Prie jo ir šortai, ir ilgas/trumpas sijonas, ir ilga/trumpa suknelė derėtų. Mmm...
Arba ilgas žalias sijonas. Kokiais tai viduramžiais mini sijonas buvo negirdėtas, net nesuvokiamas dalykas. Na tai smagu, kad bent jau po Pirmojo pasaulinio sijonai pradėjo trumpėti. Užtai dabar ilgas sijonas sukuria kur kas monumentalesnį, struktūriškesnį ir neretai įsimintinesnį įvaizdį. Ir tokį outfitą visai nesunku susikurpti: vienspalvis ilgas sijonas + vienspalviai marškinėliai, ilgomis rankovėmis + verinys iš akmenukų ir jo ornamentą atkartojanti inkrustuota delninė. Ką ne Diva? Aišku Diva : ) O jei Divos statuso negana, norisi dievaitės, tai galima užsidėti must have ultra madingus akinius ir raudonas lūpas. Blogeriai tikrai nufotkins. O man, be akinų būtų gražiau :)


DETALĖ NR. 4 - SLUOKSNIAI. Kaip apskritai įmanoma suvokti rudenišką aprangą be sluoksniavimo? O kad jau gatvės madoj veik nebeliko aprangos derinimo taisyklių, tai čia puikiausia erdvė jūsų-mūsų fantazijoms ir haliucinacijoms pasireikšti :D Ant juodos paltinės medžiagos neabejotinai jaukiai jaučiasi sklendžianti auksinė paukštė tarsi iš Kinijos žibintų festivalio atklydęs. Rytuose ilgai neužsibūname - balti marškiniai suteikia dažnai europinei moteriai patinkantį griežtą, neretai dalykinį stilių. O dar labiau tautosakinį padarą pakavoja balta, kiek kietoko pasiuvimo kožikė.Visa laimė, moteris dėvi mėlynus, jos figūrą išryškinančius džinsus, tai suteikia paprastumo, nuleidžia iš padangių :D

DETALĖ NR. 4 - PATOGUMAS. Jaukus minkštas sijonas - gerai, o jei jis sulig kelieniais ar dar čiut ilgesnis, tai dar geriau. Nuo žvarbaus vėjo apsauganti striukikė - gerai, o jei ji dar ir sultingos, vaiskios spalvos - dar geriau. Galiausiai, patogūs batai - Prada wedge snicersai :) Vėl pastebįtinas spalvų blokas ir šviesios spalvos apraiškos. Juk jei rudo ne vienam asocijuojasi su niūriu metų laiku, tai imkim ir įneškim šviesos į jį.
DETALĖ NR. 5 - BALTA SPALVA. Iš ketvirtosios detalės išplaukia penktoji. Dauguma, gali prieštarauti, kad tai žymiai labiau vasarai pritinkanti spalva, tačiau čia balta naudojama kaip detalė ir derinama su faktūriškai, spalviškai, struktūriškai sudėtingesniais, sunkesniais elementais, audiniais. Kaip visada teisingas derinys juoda-balta, tačiau Anna Dell Russo vilki ir faktūriškai įdomią suknią, kurios kutosius taip ir norisi pačiupinėti arba paglostyti aksominius šonus. Taip pat svorio suteikia ir kampuoti geometriniai raštai. Pabrėžiu, jog derinys nėra labai rudeniškas, nes jam trūksta švarkelio/megztuko/skraistės, ect., bet ko, kas pridengtų pečius. Tačiau Annai nusispjauti į tai, ir Paryžiaus mados savaitės metu ji sau leido drąsiai vaikštinėti visiems vis dar demonstruodama vasarišką įdegį ;) Na, bet kam jau kam, o jai juk niekad nestigo šios savybės! Šįkart oemny turėjau drąsą..nors ir įdegio pas ją niekad nesumąžta :D
DETALĖ NR. 6 - VIENSPLAVIŠKUMAS. Jau minėtas, paminėtas ir kartokas net keliskart. Galima va taip įžūliai nuo galvos iki kojų apsirengti viena spalva. Tik nemanykite, kad tai paprasta. Kai kur norisi tos spalvos atspalvio, o kai kur tiksliai to pačio kodo spalvos. Be to, vienspalviuose deriniuos ypatingai svarbus tinkamų detalių, aksesuarų parinkimas. Kad papuošalai neištirptų vienos spalvos drabužiuose, turi būti masyvūs arba faktūriškai-ornamentiškai sunkūs. Kaip kad šis vėrinys (didelis, aiškios struktūros) ir kailinė rankinė (didelė, stačiakampė). Visiems šiems mėlyniems, iš savęs skirtingiems, net atrodo šiaip jau nederantiems objektams, kontrastu tampa pati būtybė, kuri juos dėvi. Štai koks galingas ir tiek daug savy talpinantis gali būti vienspalvis outfitas.

PABAIGAI - DESERTAS. Nepamirštam po pietų užsisakyti desertą. Mėgaujamės spalvomis, draugais ir gera nuotaika. Užsidedam šypseną ir pirmyn!!! Lekiam panervuoti kitų likusių surūgėlių, kuriems nepatinka ruduo :)
P. S. „Išnaudokite save iki galo, nes niekada savęs neišsemsite.“ (Brownie Wise)

Komentarai

Populiarūs įrašai