Žmonės per greitai vaikšto

Iš tiesų. Jie taip skuba, kad nepastebi kito šypsenos, jam skirtos, nepastebi jautraus ir šilto žvilgsnio, dažnai pačio žmogaus nemato.. Visi mes skubame savo išmintais takais ir net pašiurpstam nuo minties, kad reikėtų jame sustoti ar paėjėti labiau į šoną.. O jei mes vaikščiotume lėtai kaip vėžliai? Tu pamatytum mano akis ir perskaitytum kas jose rašoma. Tu, nepažįstamasis, jose įskaitytum paprastą labas ir pamatytum, kaip jos žiba nuo žmogiškosios šilumos, tau siunčiamos. Bet tu užsiėmęs.. O ar pamiršai, jog žemė - žmonių planeta? :)



  • “Kiekvienas amatas, matyt, tiek yra taurus, kiek jis jungia žmones: yra tik viena tikra vertybė – tai žmogaus ryšys su žmogumi.”
  • “Būti žmogumi – tai kaip tik ir reiškia būti atsakingam.”
  • “Daug yra dalykų, kuriems žmonės leidžia savyje miegoti.”
Antoine de Saint-Exupery “Žemė žmonių planeta”



Kartą pas išmintingą žmogų atėjo didelio kolektyvo vadovas ir paprašė patarimo vienu jam sunkiu klausimu.
- Ten, kur drauge dirba daugybė žmonių, visuomet atsiranda tokių, kurių temperamentai ir charakterio savybės tiesiog nesutampa. Kaip man padaryti, kad tokie žmonės būtų tinkami bendram darbui?
Išmintingas žmogus tarė:
- Pasižiūrėk į paprasčiausią puodą. Teisybė, plonas jo dugnas neįstengia sutaikyti priešiškų elementų – ugnies ir vandens, tačiau jis padeda jiems pakenčiamai bendradarbiauti, o iš to susilaukiame gero.
Tačiau į jų būdo savybes puodas nesikiša: jis leidžia vandeniui likti vandeniu, o ugnis dega karštai kaip visuomet. (Pagal Norbert Lechleitner "Kitaip nei tikėtasi")
"Jei sėkmė atsuko jums nugarą-nenusiminkite ir spirkite jai į užpakalį. Ji tikrai atsisuks pažiūrėt kas tai padarė."
"Kad uždegtum, visų pirma pats turi degti tuo jausmu. Kad pravirkdytum, visų pirma ašaros turi tekėti pačiam. Kad įtikintum, visų pirma pats turi tikėti." Vinstonas Čerčilis


"Prasmę gyvenimas įgauna tik per meilę. Vadinasi, kuo daugiau sugebame mylėti ir atsiduoti, tuo prasmingesnis tampa mūsų gyvenimas." H. Hesse
Kai aiškiai supranti ko nori – viskas įmanoma!

"Bendravimas su žmonėmis mūsų protui teikia nuostabaus aiškumo. Tačiau bendrauti irgi reikia mokytis."





Komentarai

Populiarūs įrašai