Pamokas reikia kartoti

Šiandien yra pirma vasaros diena. Dar viena pradžia. Iš tikrųjų kiekvieną dieną turime daugybę naujų pradžių: ryto, darbo dienos, pietų pertraukos, savaitgalio, naujos pažinties ar naujo skonio ledo lyžtelėjimo. Tų pradžių galime susigalvoti kiek tik norime ;) ! Ir kasdienybėje mes visai neliūdime kai tos akimirkos praeina - po kiekvienos pabaigos ir vėl ateina pradžia. Net kai numiršti, vis tiek prisikeli.
Šiandien yra diena, kai abiturientams prasideda stojimai į aukštąsias mokyklas. Dar viena pradžia kažkam. Vaikinai ir merginos mokėsi, ruošėsi šiam žingsniui ir dauguma yra jam pasiruošę. O aš pajutau, kad dar esu pabaigoje, kad kai kurias gyvenimo pamokas reikia kartoti. Net ir tas, kurios atrodė jau išmoktos. Kartais neišmokstam iki galo ir skubam prie kitos temos ar net viso skyriaus. Kartais užmirštam, ką išmokom. 
Dabar noriu pasikartoti, kodėl reikia paleisti žmones, kurie nenori būti mūsų gyvenimo dalis. Ir nėra taip svarbu, kodėl jie išėjo - ar kad norėjo, ar nenorėjo, ar nežinojo - svarbu, kad jie taip pasirinko, klausydami savo vidaus. Ir tokį jų sprendimą reikia priimti savoj širdy ne tik dėl to, kad tai žmogaus laisvė ir teisė kurti savą laimę taip kaip jam atrodo geriausia, bet ir dėl to, kad mano lygiai tokia pati. Kiekviena pabaiga turi kitos pradžios daigą.
Ir kad žymiai lengviau gyventi, kai a) nekuri lūkesčių ir planų, kaip viskas turi vykti; b) kai viskam duodi laiko ir nebandai paskubinti įvykių; c) kai "nepameti" ir nenustoji mylėti savęs, nepaisant to, ar labai liūdna, ar beprotiškai gera yra šiuo metu.
Labai sunku temptis visas neišmoktų pamokų knygas sau ant pečių. Žymiai geriau, atsiversti,  susikonspektuoti, pasikartoti ir judėti toliau.
Nostalgiškai ir džiaugsmingai sakau - "ir vėl su VA-SA-RA!"



Komentarai

Populiarūs įrašai