Istorija autobuse: Mėlynieji banginiai ir didelės kuprinės

Autobuse.
Klausimas: Katrie viešojo transporto keleiviai patys nevikriausi, gremėzdiškiausi?
Varinatai: Paprastos bobutės ir diedukai, mėlynieji banginiai, mokyklinukai, studenčiokai, eilinė darbo liaudis?
Paaiškinu tik vieną, jums galbūt dar nežinomą apibrėžimą. Mėlynieji banginiai - tai tokios storos babūūūlės, kurios dar lauke stovi pačios pirmos prie autobuso/troleibuso durų, o tu norėdamas išlipti iš autiko, turi kaip katinas pro jas pralaviruoti, kad neduokdie jų neužkliudytum, nes jos nors ir didelės, tačiau su labai mažais kantrybės rezervuarais. Ir antras dalykas, leidžiantis atpažintį šią kastą, sėdėjimo maniera. Joks save gerbiantis mėlynasis banginis netelpa ant vienos sėdynės. Jis sėdasi VISUOMET per vidurį dviejų suglaustų vietų.


Tai va, jau pagalvojote? Paprastas senimas (panašių savybių, tik visų jų mažiau - šį santykį menkesnis sudėjimas išduoda) ir banginiai, žinoma, atkrenta. Šie keliauninkai pasalūniškai tyko pirmiausia bet kokios vietos, o sėdėdami vis tiek nepraranda budrumo ir stebi, gal atsilaisvins žymiai patogesnės lokacijos. Matyt, važiuojant nugara kažkokie trikdžiai pas juos galvoj ar kur ten pareina. Todėl miklumo jiems tikrai netrūksta. Gatve jie slenka vos judėdami, dūsaudami, pukšėdami ir sunkiai linguodami į šonus. Bet viešasis transportas! Štai ten jie atgyja. Jiems kelionė į paštą ar į turgų (ir būtinai iš pačio ryto) kaip apsilankymas sporto klube. Išties, ir abonemento korteles jie turi. Pavydžiausia, kad dar ir beprotiškai pigias.


Mąstom toliau. Studentija, darbininkai? Na taip, jie apsimiegoję, susitraukę ir kas džiugiausia - kol kas dar tylūs. Tai lieka paskutinis variantas?
Atsakymas: Taip, patys nevikriausi ir nerangiausi yra vaikučiai. Tie patys pradinukai, kurių autike tiek, kad net tiršta. Jų visada atrodo mažiau, nei matosi. Ir kaip kitaip? Vaikiukas man iki klubo (nepamirškime, kad ir aš ne krepšininko duktė), o jo kuprinė!! Ji sveria dvigubai nei tas vaikas ir dar 1,5 karto yra platesnė už jį. Tad kai jis teisėtai nori prasibrauti pro visus studentus ir darbininkus, gerokai anuos sukiršina. Tie vaikiščiai tokie platūs, kad užkliudo net besnaudžiančius banginius sau smagiai įsitaisiusius geriausiose vietose. Šie tikrai netoleruoja tokių incidentų. Anot jų, va tai yra didžiausias įžūlumas ir nemandagumas. Na va, tyla jau sudrumsta.
Pabaigos žodis: Autobusuose žymiai lengviau išgyventi, kuomet būna vaikučių atostogos.

Komentarai

Populiarūs įrašai