Santykiai ir fizikos taisyklės

Santykiai. Jie visur ir tarp visko. Tai kaip kosminė energija tarp dviejų Visatos kūnų. Jei jau stovi ant šios žemės, tai turi visokio plauko, tipo ir potipio ryšių su tave supančia aplinka.
Sąveikauja ir įrengimai, ir žmonės. Pirmieji turi aiškias taisykles, kokiomis sąlygomis ir kaip jie veikia. Pavyzdžiui, televizoriaus pultelis jį įjungs, tik tam tikru kampu jį atsukus į televizorių. Būna, kartais nesuveikia. Ir ne todėl, kad kažką blogo padarei ar siunčiamas signalas buvo neteisingas, tiesiog kartais reik vos vos kitos krypties, o kartais pats televizorius sugenda ir nesugeba priimti jokio signalo. 
Žmonės irgi, manau, turi aiškias taisykles, kaip jie tarpusavyje veikia. Viskas vyksta pagal dėsnius -tokia yra fizika ir mano logika sako, kad tai turėtų būti teisinga analogija. Tik arba mokslininkai su žilom barzdom tų taisyklių ir dėsnių dar neatrado, arba taip nėra.
Na, dėl tų taisyklių neaišku, bet aišku, kad žmogus ne mašina ir aišku, jog jis sąveikauja su visais aplink jį esančiais objektais. Ir kadangi net savo pačių veikimo instrukcijų mes patys dažnai nežinom, sutikus kitą asmenybę, tampa painu. Ir tada prasideda signalinimas į visas puses - hipotezių, eksperimentų ir išvadų periodas. Bet ir tai yra normalu. Santykiai tarp dviejų žmonių susikalibruoja tik per tam tikrą laiką. Net ir žvaigždės skriedamos savo galaktika tik po daugybės milijonų metų suartėja, sprogsta ir sukuria naujus dalykus. 
Tad jei nesi pultelis ir nesi sugedęs telikas, skirk laiko santykiams su savim, su kolegomis, su tėvais, su gatvėje ar džyme sutiktais žmonėmis, su visais! Ryšys su kita tavo orbitos "planeta" nėra aprašytas, turi pats jį susikurti. Atrask, kokie tavo poreikiai, kaip tu pats veiki, kokie dėsniai galioja tavo širdyje, o tada pažink kitą. Visi Visatos kūnai yra skirtingi ir viskas su tuo yra gerai, niekas nenori jų pakeisti, tai kodėl mes taip stengiamės pakeisti žmogų, esantį šalia? 
Viskas ką mes iš tikrųjų galime pakeisti, tai santykį. Ryšys priklauso būtent nuo tų skirtumų absorbcijos. Juk vienas gali būti mažas kaip Mėnulis, o kitas didelis kaip Žemė, tačiau ar jie suksis vienas aplink kitą, priklausys nuo to, ar jie sukurs savo unikalų santykį.

Komentarai

Populiarūs įrašai