Agnė Pačekajė "PRISIRPUSIOS SENMERGĖS IŠPAŽINTIS. Zosės Ilganosės memuarai"

Rūūžavas gėris mano letenoj

Labai džiaugiuosi, kad ši knyga pakliuvo į mano rankas. Dėl to ypač dėkoju kolegei Ievai! Kuomet pradėjau skaityti, buvo sunku sustoti. Įsitraukimas buvo, va, iki tokio levelio: 
Su draugais minėjom Kovo 11-ąją. Tuo pačiu atidarėm "mėsų kepimo gamtoje" sezoną. Šiaip jie gyvena Žaliakalny ir dar ant kalno, tai mūsų gamta tapo jų didelis ir vešlus kiemas. Kai pilvai buvo pilni naminių burgerių, minėjimas pakrypo į šventimą. Šventėm, šventėm, kol sukritom į lovas. Čia kitas mano levelis - aš taip dažnai pas juos svečiuojuosi, kad jau turiu savo lovą, jėė :) Bet vietoj to kad miegočiau, tęsiau nuo tos vietos, kur baigiau, išlipusi iš traukinio Vilnius-Kaunas. Ryte atsikeliu, ojojoj, kažkodėl skauda galvą. Tai aš taip atsargiai, kad labai jos nejudinti, pasiekiau knygą ir vėl skaičiau skaičiau. Kuomet visuose namų kambariuose atsirado gyvybė ir pasklido kavos kvapas, papusryčiavom ir išlėkėm į Kadagių slėnį. Labai graži vieta! Apsilankykit kas nebuvot. Ypač kol neprasidėjo vestuvių sezonas, nes tuomet reikia laukti kol jaunieji gražiai papozuos. Ir aišku be tavo fizionomijos kur nors nuotraukos kamputyje :) Turėdami šią išskirtinę progą, ten irgi prikrėtėm išdaigų, bet oj, ne apie tai.

Kadagių slėnyje

Kadagių slėnyje

Tai toks buvo mano gilus įsitraukimas. Grįžus į Vilnių teliko "damušt". Skaitydama juokiausi (meluoju - žvengiau), lingavau galvelę pritardama, buvo ir taip, kad patrupinau ašarėlių, o po to atitraukusi akis nuo knygos mąsčiau apie save ir suvokiau šiek tiek daugiau apie patį Gyvenimą. Ir pati susitapatinau su Zose! Ir ne tik dėl ilgos nosies :) Zosė buvo gerokai įklimpusi į būrėjų forumų naršymą ir tų asmenybių kabinetų lankymą, o mane šiuo metu domina moteriškumo puoselėjimo tema. Iš principo, ten (moteriškumo sampratoje, ne pas būrėjas) yra daug gražių tiesų, bet vis tiek ten netrūksta ir juokingų dalykų. Pvz., TĄ vietelę vadinti "medaus vartais", nenešioti kelnių, nes tie "medaus vartai" yra kaip siurblys, kuris visokį gėrį traukia iš Visatos, o kelnės neleidžia laisvai pratekėti tam gėriui. Nu.

Gerai jau gerai, relax, čia sutirštinu spalvas, kad jums būtų smagiau skaityti :) Bet VĖL stabdau arklius, nes VĖL ne apie tai rašau. Tai va, įkvėpta moteriškumo, suprantu, kad reikia save mylėti, bet buvo ne iki galo aišku, kodėl ir už ką, o ši knyga sudėliojo visus taškus ant i, užplūdo džiaugsmas savimi čia ir dabar tokia, kokia esu šiandien, šią minutę. Turiu savo pliusus ir minusus tai ir URA!!! Ypač dėl pastarųjų. Ši knyga įkvėpė savimi didžiuotis ir visiškai kitaip pažvelgti į nesėkmes. Juk už kiekvienos nesėkmės slepiasi nuotykis. Tad nekreipdami į nieką aplinkui, apsikabinam save, paglamonėjam rankomis iš nugaros (juk žinot, tą paauglišką baiką) ir Ready, Start, Go - įsimylim SAVE iš naujo! Mes tokie visi skirtingi, tad neabejotinai, kažkam labai patinkame ir kažkas mus jau myli. Nice, bet svarbiausia padovanojam tą gražų jausmą sau. 
Juk pavasaris!!! BUČIUOJU :*

Knygos autorė Agnė Pačekajė

"PRISIRPUSIOS SENMERGĖS IŠPAŽINTIS. Zosės Ilganosės memuarai"

http://49.media.tumblr.com/5827bf68b7abb99cc676a0551bb0705b/tumblr_nq45j3uwrG1qedb29o1_400.gif

Komentarai

Populiarūs įrašai