kabluKAI ir KAMštukas (pav. Vyrų tipažai)

Bėgu su kablukais, netgi ne šiaip aukštakulniais, o su tokiom špilkikėm. Nekvailiokit, ne su fyfiškom, o normaliom stilingom juodom kurpaitėm; dvigubais dirželiais aplink kulkšnį ir subtiliai smailėjančia nosele. Vienžo, bėgu į autiką, gi matau stovi stotelėj. Ir taip jau iš darbo daugiau nei valanda vėliau išėjau. Darbavausi, nes ryt - day off, iš ryto su draugėm lekiam išlekiam prie jūros, o nė vienas daiktelis net nepriartėjęs link lagamino vidaus, ir dar, negana to, šįvakar varau į koncą. Tai truputuką, taip sakant, skubu.


Niu bet aišku, kad nesuspėju per tuos batus. Ša ša ša, pati žinau, kad kurioziškai atrodau bėgdama smulkiais, netvirtais, poklišiais žingsniukais ir kad mano greitis ne ką didesnis, pavyzdžiui........už anties! Bet aš iš tų, kurie posakiui "Viltis - durnių motina", prideda pabaigą, "O savo vaikus ji myyyyli" :D Šįkart nekažką pamylėjo.
Stoviu susiraukus. Atvaro belekoks trūlas. Man netinka, tad dairausi į išlipančius. Paskutinis negrabiai ir sunkiai išlipa jaunas vaikinas, sunkiai valdantis kojas bei rankas. Gal sveiksta po paralyžiaus.


Sustoja šalia manęs, prie gatvės, laukia kito trūlo. Prieš pat užsidarant durims, link mūsų atskrieja kamštelis nuo alaus butelio. Durys užsidaro, bet dar spėju išvysti pajuodusį, apšepusį (ne, tai tikrai nė kiek nepanašu į tvarkingai auginamus plaukus ant veido, kuriuos įprasta vadinti barzda) ir dar išsiviepusio vyro veidą, dar net bandančio žaismingai gūžtelėti pečiais.
Pasibjaurėjau. Va tas, darbingo amžiaus vyras buvo neįgalus. neSVEIKAS. Ir nedudenkit, kad čia smulkmena ar nieko tokio. Nepagarba, agresyvus dėmesio reikalavimas, įžūlumas, šiukšlinimas, kad ir mažiausiose formose, neturi būti skatinami nekreipiant į tai dėmesio.
Tą kamštuką, JO šiukšlę, išmečiau, bet pretenzingai sugniaužtame kumštelyje piktumėlio dar pasilikau.
P.S. skubėti nereikėjo. Spėjau išsimaudyti, pavalgyti, susikrauti daiktus, susitvarkyti kambarį, kurį besidėdama daiktus ir sukuičiau, palaistyti gėles, paplepėt su sese ir dar parašyti į blogą....pala, skambina.
P.P.S. Tobula, dabar jau tikrai lekiu į atostogėles. Čius :*

 

Komentarai

Populiarūs įrašai